Teste seu Present Perfect!

Já baixou seu e-book “Fluente para Sempre” com dicas NINJA pra dar uma turbinada no seu inglês ainda hoje? Clique abaixo e bons estudos!

Hoje vamos testar o uso do Present Perfect. Are you ready? Faça o teste e veja o vídeo com os comentários e as respostas. Bons estudos!

 

 

1. My mother … by plane.

a) has never travel
b) has never traveled
c) is never traveled
d) has never been traveled
e) have never traveled

2. … that woman before, but I can’t remember where.

a) I see
b) I seen
c) I’ve saw
d) I’ve seen
e) I’ve seeing

3. “How long … married?” “Since 1992.”

a) you are
b) you have been
c) has you been
d) are you
e) have you been

4. “Do you know Lynn?” “Yes, … her for a long time.”

a) I knew
b) I’ve known
c) I know
d) I am knowing

5. Richard has been in Canada …

a) for six months.
b) since six months.
c) six months ago.
d) in six months.

6. “When did Tom go out?” “…”.

a) For ten minutes.
b) Since ten minutes.
c) Ten minutes ago.
d) In ten minutes.

7. “Is Peter here?” “No, … home.”

a) he went
b) he have gone
c) he’s went
d) he’s gone
e) he go

8. “Are you hungry?” “No, … dinner.”

a) I just had
b) I just have
c) I just having
d) I’ve just had

9. We … a vacation last year.

a) don’t take
b) haven’t taken
c) hasn’t taken
d) didn’t take
e) didn’t took

10. Where … on Sunday afternoon? I couldn’t find you.

a) you were
b) you have been
c) was you
d) have you been
e) were you

11. Jim is away on vacation. He … to Spain.

a) is gone
b) has gone
c) has been

12. Everything is going well. We … any problems so far.

a) didn’t have
b) don’t have
c) haven’t had

13. Linda has lost her passport again. It’s the second time this …

a) has happened
b) happens
c) happened

14. You’re out of breath. …?

a) Are you running
b) Have you run
c) Have you been running

15. Where’s the book I gave you? What … with it?

a) have you done
b) have you been doing
c) are you doing

16. We’re good friends. We … each other for a long time.

a) know
b) have known
c) have been knowing
d) knew

17. Sally has been working here …

a) for six months.
b) since six months.
c) six months ago.

18. It’s two years … Joe.

a) that I don’t see
b) that I haven’t seen
c) since I didn’t see
d) since I saw

19. They … out after lunch and they’ve just come back.

a) went
b) have gone
c) are gone

20. The Chinese … printing.

a) invented
b) have invented
c) had invented

21. Ian … in Scotland for ten years. Now he lives in London.

a) lived
b) has lived
c) has been living

22. The man sitting next to me on the plane was nervous because he … before.

a) hasn’t flown
b) didn’t fly
c) hadn’t flown
d) wasn’t flying

23. … a car when they were living in London?

a) Had they
b) Did they have
c) Were they having
d) Have they had

24. I … TV a lot but I don’t any more.

a) was watching
b) was used to watch
c) used to watch

 

Respostas

1.B. 2. D. 3. E. 4. B. 5. A. 6. C. 7. D. 8. A/D. 9. D. 10. E. 11. B. 12. C. 13. A. 14. C. 15. A. 16. B. 17. A. 18. D. 19. A. 20. A. 21. A. 22. C. 23. B. 24. C

 

RECEBA DICAS GRÁTIS

Insira aqui o seu email para receber gratuitamente as atualizações do blog!


Deixe seu Comentário

Adir Ferreira © Todos os Direitos Reservados - 2014 | Desenvolvido por Blueberry - Soluções Digitais